Corvinul vs. Astana: Hunedorenii speră la o nouă victorie miraculoasă

de: Beatrice Dumitru
08 08. 2024
Corvinul vs. Astana.

Meciul dintre Corvinul și Astana, contând pentru prima manșă a turului al treilea preliminar din Conference League, este programat joi, 8 august, la ora 21:00, pe Stadionul Municipal din Sibiu. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 1 și Prima Sport 1. Corvinul, surpriza plăcută a acestei ediții a cupelor europene, își propune să obțină o nouă victorie surpriză împotriva vicecampioanei din Kazahstan, Astana. Meciul de retur va avea loc miercuri, 14 august, la ora 17:00, pe Ortalyq Stadion din Pavlodar.

Corvinul a început sezonul european în forță, reușind să treacă de Paksi, vicecampioana și deținătoarea Cupei Ungariei, cu un impresionant 4-0 în deplasare (goluri marcate de Sg. Buș, M. Lupu) și 0-2 acasă. Totuși, echipa hunedoreană a fost eliminată în turul al doilea preliminar de Rijeka, vicecampioana din Croația, după un egal 0-0 la Sibiu și o înfrângere cu 0-1 în deplasare. În această confruntare, Corvinul a ratat un penalty prin Sg. Buș în minutul 76, care ar fi putut schimba soarta calificării.

Performanțele recente și provocările viitoare

În primul meci oficial al sezonului intern, echipa antrenată de Florin Maxim a pierdut Supercupa României, cu scorul de 0-3 în fața campioanei FCSB. Cu toate acestea, echipa nu a debutat încă în noul sezon din Liga 2, fiind concentrată pe parcursul european. Antrenorul Florin Maxim a declarat optimist înainte de meci: „Ne așteaptă un nou meci acasă. Trebuie să ne regrupăm și să câștigăm!”

Sezonul precedent, Corvinul a terminat pe locul 2 în play-off-ul din Liga 2, cu 52 de puncte, cu opt mai puține decât prima clasată, Unirea Slobozia. Totuși, echipa nu a avut drept de promovare în prima ligă. În ciuda acestui fapt, Corvinul a reușit să cucerească Cupa României după o finală dramatică împotriva Oțelului Galați, câștigată la lovituri de departajare.

Pe de altă parte, Astana a debutat direct în turul al doilea preliminar din Conference League, eliminând echipa Milsami Orhei din Republica Moldova, după 1-1 în deplasare și 1-0 acasă. Antrenată de Grigory Babayan, Astana a terminat pe locul 2 în ediția trecută din Qazaqstan Premier Ligasy, la cinci puncte în urma campioanei Ordabasy. În actualul sezon, Astana se află pe locul 8 după 15 etape, cu 18 puncte și două meciuri restante, la 10 puncte distanță de liderul Aktobe.

Miza calificării și a unei noi minuni

Echipa care se va califica dintre Corvinul și Astana va juca în play-off-ul din Conference League împotriva învingătoarei dintre St. Mirren (Scoția) și Brann (Norvegia). Aceasta este prima confruntare directă dintre Corvinul și Astana, ceea ce adaugă un plus de suspans și curiozitate în jurul acestei duble manșe.

Hunedorenii visează la o nouă victorie miraculoasă, care le-ar putea asigura un loc în play-off-ul competiției europene. Având în vedere parcursul de până acum și capacitatea echipei de a se mobiliza în momentele critice, speranțele pentru un rezultat pozitiv sunt mari. Stadionul Municipal din Sibiu va fi, fără îndoială, un loc fierbinte joi seara, cu suporterii pregătiți să își încurajeze echipa spre o nouă performanță de excepție.